Bekijk hoe Galeon jachten gemaakt worden

Elk Galeon model heeft een lange reis gemaakt; van slechts een project op de tekentafel tot een volledig afgewerkt product. Het volledige productieproces wordt nauwlettend gevolgd om ervoor te zorgen dat dit voldoet aan strenge kwaliteits- en veiligheidsnormen. Alle divisies hebben specifieke doelen en taken, om zelfs de meest veeleisende klanten tevreden te stellen.

Galeon – Laminaten

Alle rompen worden gevormd in de divisie laminaten

Voor ieder Galeon model wordt een speciale mal gevormd. Het vormen van de mal neemt 2 tot 6 maanden in beslag, afhankelijk van de grootte van het model. De mallen moeten met uiterste precisie worden gemaakt, aangezien zij tot wel 200 keer gebruikt kunnen worden voordat zij aan vervanging toe zijn. Alle onderdelen moeten naadloos passen en samenwerken. Alleen hierdoor kan het vereiste niveau van prestatie, betrouwbaarheid en uitstraling bereikt worden.

Nadat het model in vorm is gebracht, wordt het gewaxt en besproeid met een gelcoating, een beschermend en kleurend materiaal. Om het af te maken wordt een laatste laag, een huidvacht, toegevoegd en daarna kan de complete romp naar de hoofd productiehal vervoerd worden.

Galeon – Aluminium en staal

Alle metalen onderdelen van de Galeon jachten worden hier geproduceerd

De divisie 'Aluminium en staal' is verantwoordelijk voor al het metaal en glas op een Galeon jacht. Van eenvoudige schroeven, tanks en leuningen tot schuifdeuren, ramen en zonnedaken – Galeon kan bijna alles verwerken. Geschoolde arbeiders en professionele operators gebruiken machines zoals de Waterjet om de benodigde onderdelen in elke gewenste vorm of grootte te vormen.

Kwaliteit is de sleutel. Alle componenten worden onderworpen aan strenge duurzaamheids- en veiligheidsnormen. Al het metaal, staal en glas moet de constante spanning kunnen weerstaan die ontstaat tijdens het gebruik van de Galeon boot in moeilijke en veeleisende omstandigheden. Veel onderdelen die van vitaal belang zijn voor de jachtfunctionaliteit, evenals onderdelen die belangrijk zijn voor het uiterlijk van de jacht, worden voortdurend verbeterd dankzij de feedback van Galeon klanten.

Galeon – Furniture

Al het interieur wordt op het Galeon terrein gemaakt

De afdeling meubilair is van cruciaal belang aangezien elke jacht op maat gebouwd en ingericht wordt. Van kasten, handgrepen en werkbladen tot kussens, bedden, banken en kledingkasten – alles wordt gemaakt met de uiterste precisie en zorg.

Veel exotische en exclusieve materialen zoals teak, mahonie of Wengé worden gebruikt, waarbij de kwaliteit ervan altijd voorop staat. De handgemaakte meubelen zorgen voor de 'finishing touch' van een op zichzelf al spectaculair boot interieur.

Galeon – Stoffering

De afdeling Stoffering is verantwoordelijk voor alle bekleding op Galeon jachten

Alle bekleding van Galeon jachten wordt in-house gemaakt. Het gekwalificeerd, hoogopgeleid personeel van Galeon werkt enkel met de beste materialen. Van muren en consoles tot leren banken en stuurwielen – alles wordt afgewerkt met minutieuze precisie.

De materialen zijn zorgvuldig uitgekozen om hun duurzaamheid in moeilijke weersomstandigheden te kunnen garanderen. Bij de afdeling Stoffering van Galeon is het daarnaast mogelijk om een ontwerp op maat samen te laten stellen, zodat de stoffering van uw boot volledig voldoet aan uw wensen.

Wenst u een ontwerp op maat? Geef dit dan door aan Klop Watersport, uw Galeon dealer in Nederland.

Galeon – Boot elektronica

De afdeling Elektronica behandelt alle bedrading en elektrische apparaten van uw Galeon boot

De afdeling Elektronica is verantwoordelijk voor alle bedrading en elektrische apparatuur aan boord. Honderden meters kabel, tientallen schakelaars, verlichting en navigatie – alles moet feilloos en betrouwbaar werken.

Van veiligheidsvoorzieningen zoals navigatieverlichting en radarsystemen, tot cruciale motor- en stuurwielcomponenten – het verzamelen van elektrische apparaten aan boord is verbijsterend. Moderne luxe jachten kunnen niet zonder boot elektronica en Galeon biedt apparatuur van de bovenste plank.

Galeon – Hoofd productiehal

De uiteindelijke assemblage vindt plaats in de belangrijkste productiehal

In de belangrijkste productiehal van Galeon worden alle jachten geassembleerd en wordt de romp voorzien van alle benodigde uitrusting die tevens wordt geïnstalleerd en getest. Het interieur wordt voorzien van elektronische apparaten,sanitaire voorzieningen en keukenapparatuur.

De roestvrijstalen elementen worden bevestigd aan de romp, evenals de glazen deuren en ramen. Uiteindelijk wordt het hart van elke jacht gemonteerd en aangesloten: de motor. Een nieuwe Galeon is klaar om getest te worden in het speciale fabriekszwembad.

Galeon – het zwembad

De laatste tests vinden plaats in het speciale zwembad

Het speciale fabriekszwembad is cruciaal voor het controleren van de balans van de romp en het testen van de motor. De inspecteurs zorgen ervoor dat alle afdichtingen goed zijn gemonteerd en dat de jacht 100% waterdicht is. De zwembadhal kan hevige regenval simuleren om te controleren dat alle deuren en ramen goed werken in elke situatie.

Een checklist moet worden uitgevoerd en goedgekeurd voordat de jacht kan worden getest op open water. De testen helpen bij het verbeteren van de kwaliteit en het voorkomen van veel problemen en storingen.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste aanbiedingen

Contactgegevens Rivierdijk 34 3372 BG, Hardinxveld-Giessendam +31 (0)184 61 22 27 info@galeon.nl
Copyright © 2021 Galeon.nl | Sitemap